DO/DOP Regulations
Region
- Valencia
Subzones
- Alto Turia, Clariano, Valentino, Moscatel de Valencia
Hectares Under Vine (2010)
- 13,079
Styles Produced
- Blanco
- Rosado
- Tinto
- Vino de Licor and Vino Rancio
- Vino Espumoso
- Vino Espumoso Aromático
- Vino de Misa/Vino Consagrar Valencia (Vino de Licor, sacramental wine)
- Alto Turia:
- Blanco Seco
- Valentino:
- Blanco
- Rosado
- Tinto
- Vino de Licor
- Clariano:
- Blanco
- Rosado
- Tinto
- Moscatel de Valencia
- Vino Dulce
- Vino de Licor
Authorized Grapes
- Blanco:
- Recommended: Macabeo, Malvasia, Merseguera, Moscatel de Alejandria, Pedro Ximénez, Planta Fina de Pedralba, Chardonnay
- Authorized: Planta Nova, Tortosí, Verdil, Semillón
- Tinto:
- Recommended: Garnacha, Tempranillo, Monastrell, Tintorera, Cabernet Sauvignon, Merlot
- Authorized: Bobal, Pinot Noir, Forcayat
Minimum Alcohol
- Blanco: 9%
- Rosado/Tinto: 9.5%
- Wines with Aging Designation: 12%
- Vino Barrica: 11%
- Vino de Licor: 15%
- Vino Espumoso Aromático: 6%
Aging Requirements
- Crianza / Reserva / Gran Reserva
Maximum Yields
- White Grapes: 12 tons/ha
- Red Grapes: 9.1 tons/ha
DO Established
- 1957
Links