AOC/AOP Regulations

Département

  • Loire

Communes of Production

  • Arthun , Boën , Bussy-Albieux , Champdieu , Écotay-l’Olme , Leigneux , Lézigneux , Marcilly-le-Châtel , Marcoux , Montbrison , Pralong , Saint-Georges-Haute-Ville , Saint-Germain-Laval , Saint-Sixte , Saint-Thomas-la-Garde , Sainte-Agathe-la-Bouteresse , Trelins 

Styles and Encépagement

  • Rosé: 100% Gamay
  • Rouge: 100% Gamay

Minimum Alcohol

  • 10%

Minimum Must Weight

  • Rosé: 161 g/l
  • Rouge: 171 g/l

Maximum Residual Sugar

  • Rosé: 3 g/l
  • Rouge: 2 g/l

Minimum Planting Density

  • 4,000 vines per hectare

Maximum Yield (Rendement de Base)

  • 55 hl/ha

AOC Established

  • 2000 (last updated 2011)

Links