DOCG/DOP Regulations

Region

  • Campania

Provinces

  • Avellino

Communes of Production

  • Avellino, Lapio, Atripalda, Cesinali, Aiello del Sabato, S. Stefano del Sole, Sorbo Serpico, Salza Irpina, Parolise, S. Potito Ultra, Candida, Manocalzati, Pratola Serra, Montefredane, Grottolella, Capriglia Irpina, S. Angelo a Scala, Summonte, Mercogliano, Forino, Contrada, Monteforte Irpino, Ospedaletto D’Alpinolo, Montefalcione, Santa Lucia di Serino and San Michele di Serino

Denominazione (Bianco)

  • Fiano di Avellino

Grape Varieties

  • Minimum 85% Fiano
  • Combined maximum 15% of Trebbiano Toscano, Coda di Volpe, and Greco

Minimum Alcohol

  • 11.5%

Minimum Planting Density

  • 2,500 vines per hectare

Maximum Yields

  • 10 tons/ha

DOCG Established

  • 2003 (DOC established in 1978)

Links