DOCG/DOP Regulations
Region
- Campania
Provinces
- Avellino
Communes of Production
- Avellino, Lapio, Atripalda, Cesinali, Aiello del Sabato, S. Stefano del Sole, Sorbo Serpico, Salza Irpina, Parolise, S. Potito Ultra, Candida, Manocalzati, Pratola Serra, Montefredane, Grottolella, Capriglia Irpina, S. Angelo a Scala, Summonte, Mercogliano, Forino, Contrada, Monteforte Irpino, Ospedaletto D’Alpinolo, Montefalcione, Santa Lucia di Serino and San Michele di Serino
Denominazione (Bianco)
- Fiano di Avellino
Grape Varieties
- Minimum 85% Fiano
- Combined maximum 15% of Trebbiano Toscano, Coda di Volpe, and Greco
Minimum Alcohol
- 11.5%
Minimum Planting Density
- 2,500 vines per hectare
Maximum Yields
- 10 tons/ha
DOCG Established
- 2003 (DOC established in 1978)
Links