AOC/AOP Regulations

Département

  • Saône-et-Loire

Communes of Production

  • Buxy, Jully-lès-Buxy, Montagny-lès-Buxy, Saint-Vallerin  

Styles and Encépagement

  • Blanc: 100% Chardonnay
  • Blanc „Premier Cru“

Minimum Potential Alcohol

  • Blanc: 11%
  • Blanc „Premier Cru“: 11.5%

Minimum Must Weights

  • Blanc: 178 g/l (170 g/l prior to 2011)
  • Blanc „Premier Cru“: 187 g/l (178 g/l prior to 2011)

Maximum Residual Sugar

  • Blanc: 3 g/l (4 g/l if there are at least 4.13 g/l of acid)

Minimum Planting Density

  • 8,000 vines per hectare

Maximum Yield (Rendement de Base)

  • Blanc: 60 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
  • Blanc „Premier Cru“: 58 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)

Principal Soil Type

  • Bajocian limestone

AOC Established

  • 1936 (last updated 2011)

Links

Premier Cru Vineyards of Montagny

  • Buxy
    • Le Clouzot
    • Les Pidances
    • Les Coudrettes
    • Les Vignes Longues
    • Cornevent
    • Mont Laurent
    • Les Bonneveaux
    • Les Bassets
  • Jully-lès-Buxy
    • Les Coères
    • Les Chaniots
    • Chazelle
  • Montagny-lès-Buxy
    • Les Coères
    • Vignes Saint-Pierre
    • Les Combes
    • Saint-Ytages
    • Les Chaumelottes
    • Champ Toizeau
    • Vignes sur le Cloux
    • Les Garchères
    • Vignes Couland
    • Les Bouchots
    • Les Burnins
    • Les Perrières
    • Les Treuffères
    • Montcuchot
    • Vigne du Soleil
    • Les Maroques
    • Les Beaux Champs
    • Les Macles
    • Creux de Beaux Champs
    • L’Epaule
    • Les Platières
    • Les Jardins
    • Sainte-Morille
    • Les Vignes Derrière
    • Les Bordes
    • Les Las
    • Les Gouresses
    • Les Paquiers
    • Montorge
    • Les Resses
    • Le Cloux
    • Sous les Feilles
  • Saint-Vallerin
    • Les Coères
    • Les Paquiers
    • Les Resses
    • La Moullière
    • Les Craboulettes
    • Le Clos Chaudron
    • Le Grand Pièce
    • Les Vignes des Prés
    • Le Vieux Château
    • La Condemine le Vieux Château