AOC/AOP Regulations
Département
- Saône-et-Loire
Communes of Production
- Buxy, Jully-lès-Buxy, Montagny-lès-Buxy, Saint-Vallerin
Styles and Encépagement
- Blanc: 100% Chardonnay
- Blanc „Premier Cru“
Minimum Potential Alcohol
- Blanc: 11%
- Blanc „Premier Cru“: 11.5%
Minimum Must Weights
- Blanc: 178 g/l (170 g/l prior to 2011)
- Blanc „Premier Cru“: 187 g/l (178 g/l prior to 2011)
Maximum Residual Sugar
- Blanc: 3 g/l (4 g/l if there are at least 4.13 g/l of acid)
Minimum Planting Density
- 8,000 vines per hectare
Maximum Yield (Rendement de Base)
- Blanc: 60 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
- Blanc „Premier Cru“: 58 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
Principal Soil Type
- Bajocian limestone
AOC Established
- 1936 (last updated 2011)
Links
Premier Cru Vineyards of Montagny
- Buxy
- Le Clouzot
- Les Pidances
- Les Coudrettes
- Les Vignes Longues
- Cornevent
- Mont Laurent
- Les Bonneveaux
- Les Bassets
- Jully-lès-Buxy
- Les Coères
- Les Chaniots
- Chazelle
- Montagny-lès-Buxy
- Les Coères
- Vignes Saint-Pierre
- Les Combes
- Saint-Ytages
- Les Chaumelottes
- Champ Toizeau
- Vignes sur le Cloux
- Les Garchères
- Vignes Couland
- Les Bouchots
- Les Burnins
- Les Perrières
- Les Treuffères
- Montcuchot
- Vigne du Soleil
- Les Maroques
- Les Beaux Champs
- Les Macles
- Creux de Beaux Champs
- L’Epaule
- Les Platières
- Les Jardins
- Sainte-Morille
- Les Vignes Derrière
- Les Bordes
- Les Las
- Les Gouresses
- Les Paquiers
- Montorge
- Les Resses
- Le Cloux
- Sous les Feilles
- Saint-Vallerin
- Les Coères
- Les Paquiers
- Les Resses
- La Moullière
- Les Craboulettes
- Le Clos Chaudron
- Le Grand Pièce
- Les Vignes des Prés
- Le Vieux Château
- La Condemine le Vieux Château