AOC/AOP Regulations

Département

  • Saône-et-Loire

Communes of Production

  • Dracy-le-Fort, Givry, Jambles

Styles and Encépagement

  • Blanc: Chardonnay, plus a max. 15% mixed plantings of Pinot Blanc and Pinot Gris
  • Rouge: Pinot Noir plus a max. 15% mixed plantings of Chardonnay and Pinot Gris
  • Blanc/Rouge „Premier Cru“

Minimum Potential Alcohol

  • Blanc: 11%
  • Rouge: 10.5%
  • Blanc „Premier Cru“: 11.5%
  • Rouge „Premier Cru“: 11%

Minimum Must Weights

  • Blanc: 178 g/l (170 g/l prior to 2011)
  • Rouge: 180 g/l (171 g/l prior to 2011)
  • Blanc „Premier Cru“: 187 g/l (178 g/l prior to 2011)
  • Rouge „Premier Cru“: 189 g/l (180 g/l prior to 2011)

Maximum Residual Sugar

  • Blanc: 3 g/l
  • Rouge: 2 g/l

Élevage

  • Wines may not be released until April 15 of the year following the harvest

Minimum Planting Density

  • 8,000 vines per hectare

Maximum Yield (Rendement de Base)

  • Blanc: 60 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
  • Rouge: 54 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
  • Blanc „Premier Cru“: 58 hl/ha (45 hl/ha prior to 2011)
  • Rouge „Premier Cru“: 52 hl/ha (45 hl/ha prior to 2011)

AOC Established

  • 1946 (last updated 2011)

Links

Premier Cru Vineyards of Givry

  • Dracy-le-Fort
    • Clos Jus
    • Le Champ Allot
  • Givry
    • Crémillons
    • Clos du Cras Long
    • La Grande Berge
    • En Choué
    • Clos Marole
    • Petit Marole
    • Cellier aux Moines
    • Servoisine
    • Les Bois Chevaux
    • Clos-Saint-Pierre
    • Clos-Saint-Paul
    • Clos Charlé
    • Le Petit Prétan
    • Les Grands Prétans
    • Clos Salomon
    • Clos du Vernoy
    • Le Paradis
    • Les Grandes Vignes
    • Clos Marceaux
    • Le Vigron
    • Les Bois Gautiers
    • Clos de la Baraude
    • A Vigne Rouge
    • En Veau
    • La Brulee
    • La Matrosse
    • La Petite Berge
    • Le Medenchot
    • Le Vernoy
    • Les Combes
    • Les Galaffres
    • Le Pied du Clou
    • Pied de Chaume
  • Jambles
    • La Plante
    • Crauzot