AOC/AOP Regulations
Département
- Saône-et-Loire
Communes of Production
- Dracy-le-Fort, Givry, Jambles
Styles and Encépagement
- Blanc: Chardonnay, plus a max. 15% mixed plantings of Pinot Blanc and Pinot Gris
- Rouge: Pinot Noir plus a max. 15% mixed plantings of Chardonnay and Pinot Gris
- Blanc/Rouge „Premier Cru“
Minimum Potential Alcohol
- Blanc: 11%
- Rouge: 10.5%
- Blanc „Premier Cru“: 11.5%
- Rouge „Premier Cru“: 11%
Minimum Must Weights
- Blanc: 178 g/l (170 g/l prior to 2011)
- Rouge: 180 g/l (171 g/l prior to 2011)
- Blanc „Premier Cru“: 187 g/l (178 g/l prior to 2011)
- Rouge „Premier Cru“: 189 g/l (180 g/l prior to 2011)
Maximum Residual Sugar
- Blanc: 3 g/l
- Rouge: 2 g/l
Élevage
- Wines may not be released until April 15 of the year following the harvest
Minimum Planting Density
- 8,000 vines per hectare
Maximum Yield (Rendement de Base)
- Blanc: 60 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
- Rouge: 54 hl/ha (50 hl/ha prior to 2011)
- Blanc „Premier Cru“: 58 hl/ha (45 hl/ha prior to 2011)
- Rouge „Premier Cru“: 52 hl/ha (45 hl/ha prior to 2011)
AOC Established
- 1946 (last updated 2011)
Links
Premier Cru Vineyards of Givry
- Dracy-le-Fort
- Clos Jus
- Le Champ Allot
- Givry
- Crémillons
- Clos du Cras Long
- La Grande Berge
- En Choué
- Clos Marole
- Petit Marole
- Cellier aux Moines
- Servoisine
- Les Bois Chevaux
- Clos-Saint-Pierre
- Clos-Saint-Paul
- Clos Charlé
- Le Petit Prétan
- Les Grands Prétans
- Clos Salomon
- Clos du Vernoy
- Le Paradis
- Les Grandes Vignes
- Clos Marceaux
- Le Vigron
- Les Bois Gautiers
- Clos de la Baraude
- A Vigne Rouge
- En Veau
- La Brulee
- La Matrosse
- La Petite Berge
- Le Medenchot
- Le Vernoy
- Les Combes
- Les Galaffres
- Le Pied du Clou
- Pied de Chaume
- Jambles
- La Plante
- Crauzot