AOC/AOP Regulations

Département

  • Ain, Isère, Savoie, Haute-Savoie

Crus of Savoie

  • Abymes/Les Abymes, Apremont, Arbin, Ayze, Chautagne, Chignin, Chignin-Bergeron, Crépy, Cruet, Jongieux, Marignan, Marin, Montmélian, Ripaille, Saint-Jean-de-la-Porte, Saint-Jeoire-Prieuré

Styles and Encépagement

  • Blanc only

Assemblage

  • Minimum 40% Jacquère
  •  Maximum 20% red varieties

Minimum Potential Alcohol

  • Base wines for Vin Mousseux/Pétillant: 9%

Minimum Must Weights

  • Base wines for Vin Mousseux/Pétillant: 144 g/l

Minimum Planting Density

  • 5,000 vines per hectare

Maximum Yield (Rendement de Base)

  • Vin Mousseux/Pétillant: 75 hl/ha

Maximum Press Yield

  • 100 Liters from 150 kg of grapes

AOC Established

  • 2015

Links